Workshop TikTok ouders

Workshop TikTok voor ouders en kinderen

Het Vlogfeest geeft workshops TikTok en social media op scholen, bibliotheken bij zorginstellingen en op evenementen.

Jongeren hebben tegenwoordig (al dan niet via vriendjes) op jonge leeftijd te maken met platformen als TikTok, Snapchat en Instagram. Het is voor hen een heel belangrijk onderdeel van hun leven. Aan ouders de taak om hen hierin goed te begeleiden.

Deze workshop voor ouders en kinderen is een mooie gelegenheid om ouders de mogelijkheid te geven zicht te verdiepen in het fenomeen van TikTok (of andere social media) en het gesprek op een positieve manier met hun kind te openen en eventueel afspraken te maken.

Kinderen en ouders gaan samen aan de slag

Door grappige stellingen, een quiz en door samen aan de slag te gaan met het maken van een video, leren ouders en kinderen meer over de leuke kanten van social media en de rol ervan in het leven van het kind. Ook gaan we in op de risico's en geven tips over hoe je zicht kunt blijven houden op het online leven van je kind en hoe je hen kan beschermen en begeleiden. Het is niet de bedoeling om social media en het gebruik ervan te stimuleren maar wel om kinderen en ouders handvatten te geven  hoe zij hiermee kunnen gaan, in de hand houden (of het gebruik nog even uit te stellen).

Peer educators

Bijzonder is dat we langskomen met bekende jonge influencers. Deze peer educators delen hun tips en tricks over het maken van een succesvolle grappige video maar vertellen ook over hun leuke en minder leuke ervaringen op social media. Ze gaan in gesprek over thema’s als: Waarom is het zo moeilijk om je telefoon weg te leggen? Hoe ga je om met reacties onder je video? Wat is het verschil tussen een grapje, pesten of zelfs haat? Hoe reageer je zelf en wat zet je niet online? En beantwoorden alle vragen.

Meer informatie of even brainstormen? Neem contact op met [email protected]

0624556951