Workshop Vloggen Educatie & Festivals

Wij geven workshops vloggen & YouTube op scholen, bibliotheken, BSO's en tijdens festivals.

Tijdens de workshop bespreken we wat een vlog succesvol maakt. Jongeren leren over de techniek van het filmen, samenwerken en presentatie, maar we gaan ook in op de minder leuke kanten van YouTube.

De workshop is goed in te zetten tijdens een themaweek op school, een festival of een museumbezoek. Zo laten we de kinderen op geheel eigen wijze vloggen over een bepaald onderwerp.

Het voordeel van vloggen is dat kinderen enthousiast zijn om mee te doen en dat ze actief met de aangeboden stof in de weer gaan. Zo leren en onthouden ze beter. Daarbij is het mogelijk om (met toestemming van ouders) de video's later nog eens te bespreken of te laten zien.

We vragen de kinderen bijvoorbeeld om drie tips te geven bij het kijken van kunst. Een eigen rondleiding te geven, of zich in te leven in een historisch personage. Wat zou Michiel de Ruyter gezegd hebben bij thuiskomst na een gewonnen zeeslag?

We geven ook lessen vloggen voor studenten middelbaar en hoger onderwijs.

 

Voorbeelden van workshops

  • Workshop vloggen tijdens festival.
  • Workshop vloggen in de klas tijdens een les mediawijsheid op school.
  • Vloggen tijdens een themaweek of een museumbezoek op school.
  • Vloggen (marketing) voor scholieren en studenten.

Meer informatie?

Wil je meer weten of eens brainstormen over een Workshop Vloggen Educatie? Neem contact op met Klaar Mous via info@vlogfeest.nl of 06-24556951

Onderstaande video is gemaakt door 'Björn de Onderzoeker' tijdens een korte workshop (45 minuten) in de bibliotheek van Maassluis.

 

Onderstaande video is gemaakt na een workshop vloggen voor Go-Kids Zwolle