Workshop Vloggen & TikTok (Educatie & Scholen)

Wij geven workshops social media & mediawijsheid op scholen, bibliotheken, BSO's en tijdens festivals. De workshops worden gegeven door YouTubers, TikTokkers en influencers.

De workshops worden op maat gemaakt. Ze kunnen bijvoorbeeld gaan over de inzet van:

  • Vloggen
  • TikTok
  • Instagram

Tijdens de workshop bespreken we wat een vlog of TikTok succesvol maakt. Jongeren leren over de techniek van het filmen, samenwerken en presentatie, maar we gaan ook in op de minder leuke kanten van social media.

De workshops zijn goed in te zetten tijdens een themaweek op school, een festival of een museumbezoek. Zo laten we de kinderen op geheel eigen wijze een korte film maken over een bepaald onderwerp.

Het voordeel van vloggen of TikTok is dat kinderen enthousiast zijn om mee te doen en dat ze actief met de aangeboden stof in de weer gaan. Zo leren en onthouden ze beter. Daarbij is het mogelijk om (met toestemming van ouders) de video's later nog eens te bespreken of te laten zien.

We vragen de kinderen bijvoorbeeld om drie tips te geven bij het kijken van kunst. Een eigen rondleiding in de school te geven, of zich in te leven in een historisch personage. Wat zou Michiel de Ruyter gezegd hebben bij thuiskomst na een gewonnen zeeslag?

We geven ook lessen vloggen voor studenten middelbaar en hoger onderwijs.

We geven ook ouderavonden over social media.

Voorbeelden van workshops

  • Workshop vloggen/tiktokken tijdens festival.
  • Workshop vloggen/tiktokken in de klas tijdens een les mediawijsheid op school.
  • Vloggen tijdens een themaweek of een museumbezoek op school.
  • Vloggen (marketing) voor scholieren en studenten.

De workshopleiders

Social media spelen een grote rol in het leven van (jonge) kinderen. Zij gebruiken het als ontspanning, om met elkaar in contact te zijn en goed gebruik is belangrijk om latere ambities waar te maken.

In onze workshop gaan wij uit van het plezier van 'het maken'. Onze workshopleider zijn dan ook fanatieke gebruikers, zij weten van alles over het maken van een grappige TikTok of vlog maar hebben ook ervaring met de mindere leuke kanten. Zoals Rosalyn (ofwel 'Spicynoodle__') het zegt; 'Ik heb alles al op TikTok meegemaakt'.

Meer informatie?

Wil je meer weten of eens brainstormen over een Workshop Social media & Mediawijsheid ? Neem contact op met Klaar Mous via info@vlogfeest.nl of 06-24556951

Onderstaande video is gemaakt tijdens de workshop vloggen in Gemert.