Workshop Vloggen & TikTok (Educatie & Scholen)

Wij geven workshops social media & mediawijsheid op scholen, bibliotheken, BSO's en tijdens festivals. De workshops worden gegeven door YouTubers, TikTokkers en influencers.

Tijdens de workshop bespreken we wat een vlog of TikTok succesvol maakt. Jongeren leren over de techniek van het filmen, samenwerken en presentatie, maar we gaan ook in op de minder leuke kanten van social media. De workshops worden op maat gemaakt.

De workshops zijn goed in te zetten tijdens een themaweek op school, een festival of een museumbezoek. Zo laten we de kinderen op geheel eigen wijze een korte film maken over een bepaald onderwerp.

Het voordeel van vloggen of TikTok is dat kinderen enthousiast zijn om mee te doen en dat ze actief met de aangeboden stof in de weer gaan. Zo leren en onthouden ze beter. Daarbij is het mogelijk om (met toestemming van ouders) de video's later nog eens te bespreken of te laten zien.

We vragen de kinderen bijvoorbeeld om drie tips te geven bij het kijken van kunst. Een eigen rondleiding in de school te geven, of zich in te leven in een historisch personage.  

Voorbeelden van workshops

  • Workshop vloggen/tiktokken tijdens festival.
  • Workshop vloggen/tiktokken in de klas tijdens een les mediawijsheid op school.
  • Vloggen tijdens een themaweek of een museumbezoek op school.
  • Vloggen (marketing) voor scholieren en studenten.
  • Ouderavond social media & opvoeding

De workshopleiders

Social media spelen een grote rol in het leven van (jonge) kinderen. Zij gebruiken het als ontspanning, om met elkaar in contact te zijn en verstandig gebruik is belangrijk om ambities waar te maken en een gezond en gelukkig leven te leiden.workshop met influencer

In onze workshop gaan wij uit van het plezier van 'het maken'. Onze workshopleiders zijn dan ook bekende influencers. Deze influencers delen hun leuke en minder leuke ervaringen met social media en gaan met de kinderen in gesprek over thema’s als: ‘Hoe blijf je jezelf? Wat is mooi? Word je onzeker van social media? Waarom is het zo moeilijk om je telefoon weg te leggen? Wat deel je wel online en wat houd je privé?.’

De kinderen vinden het geweldig om met hen in contact te zijn en staan open voor een gesprek en tips. En daarbij mogen ze samen grappige filmpjes maken. Leuk en leerzaam dus!

Meer informatie?

Wil je meer weten of eens brainstormen over een Workshop Social media & Mediawijsheid ? Neem contact op met Klaar Mous via [email protected] of 06-24556951

Onderstaande video is gemaakt tijdens de workshop vloggen in Gemert.